Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Disse skal lage kunst for barnehager i Oslo

KATEGORI

Visuell Kunst,

SJANGER

Nyhet,

PUBLISERT

fredag 20. april 2018

Vinnerne av Oslo kommunes skissekonkurranse er nå kunngjort.

↑ Kreditering: Nina Beiers skisseforslag – et av sju vinnerprosjektet i Oslo Kommune og UKS’ åpne idekonkurranse.

NOTIS: På slutten av fjoråret utlyste Oslo kommune i samarbeid med Unge Kunstneres Samfund (UKS) en skissekonkurranse for kunst i offentlig rom og friområder tilknyttet barnehager i Oslo.

Vinnerne er nå kunngjort og består av Ellinor Aurora Aasgaard i samarbeid med Veljko Markovic, Nina Beier, Danny Nhat i samarbeid med Roman Kekel, Sandra Vaka Olsen, Ingrid Solvik, Eirik Sæther, og Kristine Øksendal i samarbeid med arkitekt Jonas Løland.

Må fremstå som sterke samtidsuttrykk

Juryen har bestått av to medlemmer oppnevnt av UKS, et medlem fra Omsorgsbygg Oslo KF, en leder av en barnehage i Oslo kommune og et medlem fra Oslo kommunes Kulturetat. I forbindelse med erklæringen av vinnerne uttalte juryen at et tydelig mål har vært at kunstprosjektene fremstår som sterke samtidsuttrykk og har en høy kunstnerisk kvalitet.

– Samtidig skal de vise en forståelse av kjernebrukerne – både barn og øvrig publikum – i områder med mangfoldig aktivitet med blant annet bomiljøer og friareal, skriver juryen i en pressemelding.

Skisseprosjektene tas nå de videre til detaljprosjektering og utvikling i dialog med Kulturetaten. Arbeidene skal etter planen ferdigstilles i 2019.

Barnehagene som er aktuelle for kunstverkene er Kilden Barnehage, Lia Barnehage, LilleslottetBarnehage, Marmorberget Barnehage, Rødtvet Barnehage, Teglverket Barnehage og Storgården Barnehage.

Annonser
Stikkord:
· · · · · · · · · · · · · ·