Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Digitalt improteater i DKS – og ellers med Det andre teatret

SJANGER

Notis, Nyheter,

PUBLISERT

torsdag 2. april 2020

HVOR
Det Andre Teatret

Det Andre Teatret og Viken DKS har strømmet improteater for 50.000 DKS-elever, og du og ditt barn kan oppleve det samme allerede kl 14. idag!

↑ Kristine Grændsen og Mats Eldøen spiller improforestillingen «Frikvarter» for alle på 5.-7. trinn i Viken. Foto: Tor Orset

De kaller det intet mindre enn en verdenspremiere. Klokken 10.30 i dag gjorde Det Andre Teatret seg klare til forestilling på sin hjemmescene i Oslo (med to meters behørig avstand), og 50.000 elever hadde fått tilbudet. om å rigge seg til på hjemmeskole. Dermed var det klart for den digitale impro-DKS-forestillingen Frikvarter for hele 5.-7. trinn i nye Viken fylke. Mats Eldøen og Kristine Grændsen kjørte show. Håvard Gressum Antonsen var med på tangenter. På det meste var 2.440 elever inne samtidig, og forestillingen hadde 7.400 avspillinger totalt!

Hva passer ikke bedre enn å gå inn i ferien med en en real dose moro funnet på i farta? Det Andre Teatret inviterer hele 5-7. trinn i Viken til å lage TV sammen på internett.

Her er hva Frikvarter handler om:

«Ok, det har vært nesten 3 uker uten et eneste ekte frikvarter. Bare hjemmeskole og hjemmelekse. Hva passer ikke bedre enn å gå inn i ferien med en en real dose moro funnet på i farta? Det Andre Teatret inviterer hele 5-7. trinn til å lage TV sammen på internett. Det blir tull og fjas, historier, filmscener, alt funnet på sammen der og da! I løpet av 40 minutter skal vi forsøke å snakke med så mange av elevene i Viken som mulig (Dere er nesten 50.000, så vi rekker muuuligens ikke alle). Kanskje noen av dere ender opp på skjermen også? Tune inn og kvess fingrene, vi kommer til å trenge folk som skriver kjapt!»

Impro i stallen

Det Andre Teatret har ukentlig strømmet improforestillinger for barn via sin Facebook-side. Barna som ser på kan komme med forslag underveis i forestillingen ved å legge igjen kommentarer – det nærmeste man kommer live improteater med barns medvirkning i digital form. De har allerede hatt over 100.000 visninger.

– Vi er jo som en gjeng sirkushester som plutselig bare må være i stallen – uten å få være nær hverandre en gang! Det er veldig veldig fint å kunne bidra til at kidsa i Viken får en kulturell opplevelse i hverdagen. Fint for dem, men kanskje aller mest for oss. Og det som er så fantastisk er at med denne løsningen kan vi reise til Lofoten, Namsos, Stavanger og Arendal på én og samme dag, sier Mats Eldøen, Teatersjef ved Det Andre Teatret i en pressemelding.

Det Andre Teatret har ukentlig strømmet improforestillinger for barn via sin Facebook-side. Barna som ser på kan komme med forslag underveis i forestillingen ved å legge igjen kommentarer.

God kultur gjør at vi føler oss mindre aleine her i verden; vi kan le og gråte sammen, føle oss som en del av noe større.

Som alle andre teatret møtte de en tøff hverdag da de måtte lukke dørene som følge av korona-pandemien.

– Da hele inntektsgrunnlaget vårt ble borte, måtte vi kaste oss rundt og finne på nye løsninger. Nå har vi gjennomført en haug med live-forestillinger for barn og voksne, spilt egne forestillinger for næringslivet og hatt besøk av firma som har hatt behov for å strømme foredrag til sine ansatte, sier Eldøen.

– Jeg tror det er viktig med kultur når vi har det sånn som nå. God kultur gjør at vi føler oss mindre aleine her i verden; vi kan le og gråte sammen, føle oss som en del av noe større.

DKS Viken satser digitalt

DKS Viken håper etter hvert å nå ut til Viken-elevene med enda flere digitale kulturproduksjoner fra YouTubekanalen til Den kulturelle skolesekken Viken. De har allerede hatt Linde Hagerup som digitalt forfatterbesøk hjemme i stua til mange Viken-elever i samarbeid med Kulturtanken og Norsk Forfattersentrum.

– Det er mange tekniske muligheter som ligger ubrukte foran oss. En digital kunstopplevelse vil aldri kunne erstatte det fysiske møtet, men i situasjonen vi nå er i, er det spennende å se på nye muligheter for å nå ut til elevene, sier Johannes Hafnor, enhetsleder produksjon og Lill Carin Jacobsen, enhetsleder formidling i DKS Viken.

Mer om når DU og DITT BARN kan oppleve digitalt improteater etter annonsene!

Det er mange tekniske muligheter som ligger ubrukte foran oss. En digital kunstopplevelse vil aldri kunne erstatte det fysiske møtet, men i situasjonen vi nå er i, er det spennende å se på nye muligheter.

Vi kommer stadig med nye improspik og sprell for å holde dagene lyse og lange. Vi informerer fortløpende om nye live streamings og fortsetter å sende så lenge vi klarer!

Bli med på digital impro, du også!

Neste digitale impro-forestilling for barn med Det andre teatret blir allerede kl 14 idag, 2. april. Den er åpen for alle og kan oppleves på Det andre teatrets Facebook-kanal,  under tittelen Lekekamerat (lenke her).

Det andre teatret melder at de trenger barn å snakke med på direkten, så om det er ditt barn kan du legge inn info på forhånd i et skjema under denne lenkenDe kjører de speilstrøm på YouTube, men live chatten foregår på Facebook, og det er den skuespillerne ser på scenen, og kan respondere på. På nett sier de følgende om planene framover:

– Vi kommer stadig med nye improspik og sprell for å holde dagene lyse og lange. Vi informerer fortløpende om nye live streamings og fortsetter å sende så lenge vi klarer! Tidligere opptak kan du også se på Facebook eller YouTube. Vi gleder oss til å møte dere online!

Det andre teatret holder jevnlig improshow for barn på sin Facebook-kanal nå i virustiden. Åpent for alle og med mulighet til å delta i kommentarfeltet. Foto: Det andre teatret.
Annonser

Stikkord:
· · · · · · · · ·