Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Hun blir ny sjef på barneteatret i Ålesund

KATEGORI

Scenekunst,

SJANGER

Nyheter,

PUBLISERT

torsdag 25. april 2019

Hun blir den tredje kunstneriske lederen for barne- og ungdomsavdelingen ved Teatret vårt.

↑ Vera Krohn Svaleng blir ny kunstnerisk leder for barne- og ungdomsavdelingen ved Teatret Vårt. Foto: Marius Svaleng Andersen

Vera Krohn Svaleng blir ny kunstnerisk leder ved avdelingen scenekunst barn og unge ved Teatret Vårt. Hun tar over etter Cecilie Lundsholdt, som går av til sommeren.

Avdelingen ble opprettet i 2010 og holder til i Arbeideren i Ålesund. Kron Svaleng blir den tredje i rekken av kunstneriske ledere for barne- og ungdomssatsingen.

– Dette gleder jeg meg til. Å få jobbe med teater, særlig rettet mot barn og unge er et privilegium. Teatret Vårt sin avdeling for barn og unge har i en årrekke produsert forestillinger av høy kvalitet, og har en posisjon i norsk teater som synlig og anerkjent, så dette forplikter, sier Vera Krohn Svaleng i en pressemelding fra teatret.

Vera Krohn Svaleng. Foto: Marius Svaleng Andersen

Krohn Svaleng er utdannet teaterviter og har vært ansatt som dramaturg ved Trøndelag Teater og Den Nationale Scene. Hun har vært regissør og dramaturg i en rekke produksjoner.

– Vera har en solid faglig bakgrunn, gjennomføringskraft og evne til nytenking og kan vise til en bred erfaring fra både institusjonsteater og det frie feltet, og hun har i alle sammenhenger prioritert scenekunst for barn og unge høyt, sier påtroppende teatersjef Kristian Lykkeslet Strømskag.

– Krohn Svaleng har også et stort kontaktnett som er viktig i en slik stilling. Vi gleder oss til å få Vera med på laget, og kan fortsette vårt arbeid med å skape gode teateropplevelser for hele familien – også i framtiden, avslutter Lykkeslet Strømskag.

Vera Krohn Svaleng tiltrer stillingen til høsten for et åremål på fire år.

Annonser
Stikkord:
· · ·