Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Kristin Roskifte får Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris

KATEGORI

Litteratur,

SJANGER

Nyheter,

PUBLISERT

tirsdag 29. oktober 2019

Får prisen for boka «Alle sammen teller» på forlaget Magikon.

↑ Vinneren av Nordisk råd barne- og ungdomslitteraturpris 2019 er Kristin Roskifte fra Norge. Foto: Magnus Fröderberg

Kristin Roskifte får årets barne- og ungdomslitteraturpris fra Nordisk råd, for boka Alle sammen teller utgitt på Magikon forlag.

Prisen ble overrakt av Sveriges statsminister Stefan Löfven under den direktesendte prisutdelingen fra Konserthuset Stockholm.

Les Periskops anmeldelse av boka: Mye mer enn en myldre- og tellebok

Alle sammen teller av Kristin Roskifte. Boken vant Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris i 2019. Foto: Magikon

Dette skriver juryen i sin begrunnelse:

«Årets vinnerbok har en litt gåtefull tittel.  Den viser til bokas sjanger som myldre- og tellebok, men viktigere er det at tittelen sier at alle sammen skal regnes med og bety noe, at alle er unike og verdifulle. I økende antall fyller de fargerike menneskene bildene, fra én gutt som ser på stjernene, til tusen mennesker som betrakter en sjelden komet. Selv om personene på bildene er mange og stiliserte, har alle individuelle trekk som gjør at vi kjenner dem igjen. I ulike miljøer og sammenhenger trer de etter hvert fram med sine egne, særpregete liv. Teksten er både poetisk og humoristisk, den vekker nysgjerrighet og gir oss ledetråder til å forstå hva som foregår i bildene. Med Alle sammen teller lar Kristin Roskifte tekst og bilde inngå i en sammenheng som er annerledes og enestående innenfor tellebok- og myldretradisjonen. Det er et verk man kan lese mange ganger og hele tiden oppdage noe nytt.

Annonser

Stikkord:
· · · · ·