Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Vi har fått post!

KATEGORI

Litteratur,

SJANGER

Postkort,

PUBLISERT

torsdag 17. oktober 2019

Periskop dekker bokmessen i Frankfurt med en serie postkort sendt oss fra ulike aktører som har tatt turen dit. Bokbussen i Oppland har kjørt fra Norge til Frankfurt – og her er postkort fra dem.

↑ Forestilling med Bjørn Ousland og Trygve Ramnefjell i Hameln. Foto: Martine Årebråt Markussen / Oppland Fylkeskommune

Nå har vi på Bokbussen i Oppland endelig kommet fram til målet vårt: Bokmessen i Frankfurt! Vi har hatt en lang reise gjennom halve Europa, fra Oppland til Tyskland. Det har vært lærerikt og spennende. Og dette er Bokbussens første utenlandstur noen sinne!

Turen vår startet på litt gyngende grunn: I betydningen at vi tok Kiel-fergen fra Oslo og møtte på riktig store bølger. Heldigvis gikk det bare oppover derfra. Bratt oppover: Vi hadde stor suksess med forestillinger på to planlagte stopp i Hamburg og Hameln.

Forestillingen foregikk på tysk, og besto av vår egen Trygve Ramnefjell som leste høyt fra boken Ich will einen Drachen (på norsk: Dragejakten) skrevet og illustrert av Bjørn Ousland. Han var med oss på miniturneen i Tyskland og gjorde liveillustrasjoner mens Ramnefjell fortalte. Der Ousland trengte tid til å tegne ferdig, fylte Ramnefjell stillheten med fløyter og munnharpe. En fantastisk forestilling som trollbandt både barn og voksne.

Det var strålende å få gjøre det samme vi gjør hjemme i Oppland: Litteraturformidling til barn, også langt utenfor Norges grenser. I Hamburg hadde vi avtale med Kinderbuchhaus, og scenen var inne i et gammelt tysk hus inne på Altonaer Museum. Det toppet seg imidlertid i Hameln, hvor vi ikke kunne bedt om bedre forhold: I en park med grønt gress, med høstfarger på trærne og elven Weser rennende ved siden av i solnedgangen. Der foregikk eventyrstunden. Og det til nesten full park!

Det var utrolig gøy å se engasjementet til de oppmøtte barna – de deltok i fortellingen og var veldig nysgjerrige, spesielt på hvordan i huleste Ramnefjell fikk til å lage lyd av den lille munnharpen.

Nå står Bokbussen plassert midt i hjertet av bokmessen, og her skal den stå til messen er over. I skrivende stund har vi nettopp hatt besøk av kulturminister Trine Skei Grande, som tilfeldigvis tok tak i boken Slik blir du statsminister – og 99 andre morsomme ting du kan gjøre når du blir stor som er en av mange norske bøker som er med Bokbussen på tur.

Vi gleder oss til å ha forestilling også her i Frankfurt, og håper det blir minst like stor suksess!

Nå står Bokbussen plassert midt i hjertet av bokmessen, og her skal den stå til messen er over. I skrivende stund har vi nettopp hatt besøk av kulturminister Trine Skei Grande, som tilfeldigvis tok tak i boken «Slik blir du statsminister – og 99 andre morsomme ting du kan gjøre når du blir stor»

Annonser

Stikkord:
· · · · ·