Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Nå får Periskop egen nyhetsredaktør

KATEGORI

Nyhet,

SJANGER

Nyhet, Nyheter,

PUBLISERT

fredag 14. oktober 2022

HVOR
USF Verftet, Bergen

Periskop utvider staben og satser mer på nyhetsstoff innen kunst og kultur for barn og unge for å bli enda mer aktuell og relevant for våre lesere.

↑ Med nyhetsredaktør på plass satser Periskop enda mer på aktuelt stoff.

Gjennom mer satsning på nyhetsstoff ønsker vi å fange opp dagsaktuelle saker og nye retninger innenfor barne- og ungdomskulturfeltet. Nyhetsstoffet skal sammen med kritikk og kulturreportasjer, gi variasjon og bredde og løfte frem betydningen av et kunstfelt rettet inn mot barn og unge .

Marianne Lid Iversen er nå ansatt som nyhetsredaktør for Periskop.

– Periskop har et viktig oppdrag med å sørge for at vi som samfunn gir barn og unge kulturopplevelser holder mål. Høy kvalitet på det vi gir barn og unge er minst like viktig som det vi voksne har tilgang på. Som nyhetsredaktør er jeg utrolig glad for å bidra til å løfte frem kritikk av kunst og kultur rettet mot den unge generasjonen. Ikke minst er det både spennende og utfordrende at Periskop definerer denne målgruppen helt opp til 25 år.

Er det noe spesielt du vil se etter i rollen som nyhetsredaktør?

– Først gleder jeg meg til å sette meg skikkelig inn Periskops arbeidsfelt – og bli bedre kjent med et super sterkt kritiker-team. Det er spennende å se på perspektiver som kan skape opplevelser for barn som kanskje ikke er rettet spesifikt mot denne målgruppen. Samtidig er jeg også opptatt av at vi lager gode møteplasser for barn og unge.  Det er viktig at kunst og kultur for barn også skal være gøy og vekke undring– at kunst rett og slett kan være en god opplevelse i seg selv.

Iversen har lang erfaring fra TV2 og ulike produksjonsselskaper som reporter, regissør og manusforfatter.  Hun har tidligere vært kommunikasjonsrådgiver blant annet for VilVite Vitensenter og Design Region Bergen. Hun har vært skribent for Barn i Byen med egen museums-serie. Ved siden av jobben i Periskop jobber Iversen som kommunikasjonsrådgiver ved Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Marianne Lid Iversen er utdannet kunsthistoriker.

Annonser
Stikkord:
· · · · · ·