Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Årets barnefilmklubb er kåret

KATEGORI

Film, TV og film,

SJANGER

Nyheter,

PUBLISERT

fredag 3. april 2020

Prisen går til Fillerya barnefilmklubb, for å ha skapt et etterlengtet og miljøbevisst filmtilbud i bygda.

↑ Vinner av Årets barnefilmklubb er Fillerya utenfor Trondheim. Foto: Norsk filmklubbforbund.

Fillerya barnefilmklubb utenfor Trondheim er vinner av prisen for Årets barnefilmklubb. Filmklubben er ganske ny, startet i 2017, og hver gang de møtes er det dobbel filmvisning – én film for de minste, og én for de litt større. Iblant følges filmene av andre arrangementer, som Halloween-disco. Filmklubben sier selv at idealet har vært å gjenskape bygdekino-opplevelsen, ved å utgjøre et samlingspunkt der barna bor. Det skal ikke være nødvendig å reise til nærmeste storby, Trondheim, for å gi barna en kulturopplevelse.

Fillerya er et samlingssted for barn, ungdom og familier på Rye utenfor Trondheim. Foruten å drive barnefilmklubb har de også mange andre familierettede aktiviteter.

Miljøbevisst bygdekino

Juryen berømmer Fillerya for å være en miljøbevisst filmklubb, med hjemmesydde popcornposer som vaskes etter bruk, og en oppfordring til barna om å ta med seg drikke på drikkeflasker. De har også gjort sitt til å skape kontakt over generasjonsgrensene i bygda, ved å utvide tilbudet med seniorkino.

Juryen skriver forøvrig:

«Fillerya barnefilmklubb har blitt et eget begrep i bygda. På Rye, utenfor Trondheim, har de all grunn til å være stolte av klubben sin.

Leder i Fillerya, Ina Cecilie Olufsen, er veldig glad for prisen. Med prispengene håper de å realiserer sin drøm om å sette opp Harry Potter-maraton over to helger høsten 2020.

Artikkelen fortsetter etter bildet og annonsene.

Fra en Fillerya-visning i Rye kapell, utenfor Trondheim. Foto: Norsk filmklubbforbund.

Ina Cecilie Olufsen er dirigent og fløytist, men også leder i Fillerya barnefilmklubb. Foto: Damekoret Viva.

Samarbeid lokalt og med Trondheim

Fillerya barnefilmklubb viser film på Rye kapell vest for Trondheim. Olufsen forteller at de har samarbeidet med menigheten om innkjøp av lerret og høyttalere. For styret i klubben var det viktig å skape et tilbud i bygda slik at barna ikke må reise inn til Trondheim for å se film. De har også fått til et samarbeid med Trondheim kino, som gir dem en sekk med popcorn, som filmklubben kan servere sine medlemmer som en del av inngangsbilletten.

Prisvinneren får et diplom laget av Exil design, samt 7000 kroner til klubbkassa. Jury for prisen er styret i Norsk filmklubbforbund.

Kilde: Norsk filmklubbforbund.

Se tidligere vinnere av prisen her.

Annonser
Stikkord:
· · · · · ·