Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Black Box med teaterverksteder for barn og unge

SJANGER

Notis, Nyheter,

PUBLISERT

tirsdag 28. april 2020

HVOR
Black Box teater

Første episode er et digitalt maskeverksted med Victoria Duffee.

↑ Victoria Duffee står bak Black Box teaters maskeverksted-serie for barn og unge. Foto: Black Box

Bruk av masker, parykker og kostymer for å skape ulike karakterer er en viktig del av teaterets essens. Nå starter Black Box teater i Oslo en videoserie der barn og unge kan lage sine egne teatereffekter – som masker og parykker – med materialer som finnes i de fleste hjem.

Starter med pappmasjé: Black Box teater lager maskeverksted for barn og unge mens teateret holder stengt. Foto: Black Box teater

Gjennom tre verksted-episoder skal kunstner Victoria Duffee lage masker og parykker og gjennom det inspirere barn og unge til å bygge sine egne teaterkarakterer. Duffee arbeider til daglig med ulike fantasilandskap. I dette verkstedet inviterer hun barn og unge til å skape sine egne karakterer med materialer de kan finne i sitt eget hjem. På første kurs lages masker i papir. Kurs nummer to lar barna prøve seg som parykkmakere.

Victoria Duffee har en mastergrad i tekstilkunst fra KHiO. Hun er også DJ og en av grunnleggerne av magasinet Vi ser på kunst.

Opprinnelig skulle Duffee hatt parykk- og maskeverksted på Black Box teater i slutten av mars. I stedet blir det digitalt verksted for barn og unge. Etterpå oppfordres deltakerne til å dele bilder av maskene de lager i sosiale medier.

Første episode av kurset finner du her.

 

Bak masken: Victoria Duffee står bak Black Box-verkstedet. Foto: Black Box

Annonser
Stikkord:
· · · · · · ·