Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Eventyrverksted med Black Box

KATEGORI

Tverrestetisk,

SJANGER

Anbefaling, Notis, Nyheter,

PUBLISERT

onsdag 13. januar 2021

Black Box teater byr på kunsteventyr-verksted for alle som må være hjemme.

↑ Historiefortelling med bilder. Hendene tilhører Victoria Duffee og Jibril Lateef, og sammen har de laget første episode av Black Box teaters nyeste verksted for barn, «Kunsteventyr». Foto: Jonas Mailand

I vår engasjerte Black Box teater kunstneren Victoria Duffee til å lage digitale verksteder for barn når så mye annet var stengt. Der kunne man lære å lage teatermasker i papir og pappmasjé, og å lage papirparykker.

Fra vårens parykkverksted. Under befinner kursleder Victoria Duffee seg. Foto: Jonas Mailand

Historiefortelling

Responsen var god, og nå setter teateret i gang en ny sesong. Denne gangen byr Duffee på eventyrverksted, og verkstedene har fått tittelen Kunsteventyr. To episoder er allerede ute, og flere er i emning.

Fra å ta utgangspunkt i det å skape en teaterkarakter forrige sesong, er det nå fortellerteknikk og historiefortelling som utforskes.

I første episode får Duffee besøk av fotograf og historieforteller Jibril Lateef. Lateef var aktuell med prosjektet #bristutstilling i Fotografihusets sommerpavilong på Sukkerbiten i Bjørvika i Oslo i fjor sommer. På verkstedet med Lateef lages en fortelling ved hjelp av foto.

Vil fortsette med digitalt tilbud

Episode to er fortelling med allerede brukte ord. Tekstutklipp fra gamle aviser skal bli til nye historier sammen med kunstner Agatha Wara. Wara jobber blant annet med tekst, installasjoner og performance, og er en av kunstnerne som deltar i åpningsutstillingen når Nasjonalmuseet åpner i 2022.

Verkstedene passer for barn i skolealder og opp til 14 år, skriver Black Box på sine nettsider.

– Det fine med disse verkstedene, er at de er morsomme å prøve seg på uansett hvor gammel man er, forteller Oda Tømte ved Black Box teater. Tilbakemeldingene på første sesong med parykk- og maskemakeri var god både fra barn, foreldre og voksne uten barn.

Går alt etter planen, vil Black Box teater fortsette med mer digitalt innhold for barn fremover. Alle kursene ligger ute på teatrets nettsider.

Fra vårens digitale maskeverksted med Black Box teater. Bak masken skjuler kunstneren Victoria Duffee seg. Foto: Jonas Mailand

Annonser

Stikkord:
· · · · · · · · · ·