Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Internasjonal pris til norsk skolekonsertproduksjon

KATEGORI

Musikk,

SJANGER

Nyhet,

PUBLISERT

tirsdag 5. september 2017

DKS-produksjon vant pris for beste forestilling med stort ensemble på Young Audiences Music Awards i Portugal mandag kveld.

↑ Fra konsertforestillingen Planetene. Foto: Lars Opstad/Kulturtanken

Konsertforestillingen Planetene er et samarbeid mellom Marinemusikken, Den kulturelle skolesekken (DKS) Vestfold og Kulturtanken. Mandag denne uken ble den belønnet med YAMawards’ pris for beste forestilling for stort ensemble under prisutdelingen i Porto, Portugal.

Planetene turnerte i DKS Vestfold i 2016, og ble vist for 8500 ungdomsskoleelever i fylket. Forestillingen bygger på Gustav Holsts musikk Planetene, og inkluderer nysirkusartistene Matthew Pasquet og Imogen Huzel. Dirigent var Bjarte Engeset.

– Dette er vi utrolig stolte over! I utviklingen av forestillingen tok vi utgangspunkt i musikken til Gustav Holst, Planetene. Denne musikken har inspirert mange komponister, blant annet John Williams, som skrev musikken til Star Wars-filmene, forteller musikkprodusent og rådgiver kultur i Vestfold fylkeskommune, Linda Gjersøe Helseth i en pressemelding fra Vestfold fylkeskommune.

Helseth var selv tilstede under YAMawards mandag og mottok prisen på vegne av Marinemusikken, Vestfold fylkeskommune og Kulturtanken.

– En stor anerkjennelse

Terje Gravningsmyhr, sjef i den Kongelige norske marines musikkorps, er like begeistret for prisen:

– Dette er en stor anerkjennelse, og en bekreftelse på hva som er mulig å få til i samarbeid mellom offentlige kulturetater og de militære profesjonelle musikkorpsene. Marinemusikken har kvaliteter innenfor en unik sjangerbredde, og jobber inn mot alle aldersgrupper. Samarbeidet med Vestfold fylkeskommune og Kulturtanken utnytter disse kvalitetene og ender opp i en fantastisk produksjon som vi alle kan være stolte av. Vi håper mange unge i hele landet får muligheten til å oppleve Planetene, sier han i pressemeldingen.

Norge godt representert

Landene Norge konkurrerte med i klassen var Hong Kong og USA. Også Belgia, Frankrike, Østerrike, Finland, Storbritannia og Sør-Afrika var blant de nominerte til de andre klassene: Beste lille ensemble, og Beste opera.

Forestillingen var én av to norske forestillinger nominert til prisen, som deles ut årlig i regi av den internasjonale musikkorganisasjonen JM International (JMI). Den andre forestillingen var Kollasj, også en Kulturtanken-produksjon. Norge har også tidligere vunnet prisen: I 2016 fikk fiolinist Catharina Chen to priser for forestillingen A violinist – space – And the audience.

YAMawards


Young Audiences Music Awards (YAMawards) er en årlig, internasjonal pris som deles ut av den verdensomspennende musikkorganisasjonen JM International (JMI).

Prisen belønner kreativitet og innovasjon i musikkproduksjoner for et ungt publikum i hele verden.

En internasjonal jury velger ut 12 nominerte fra innsendte bidrag. Juryen velger vinnere i alle kategorier unntatt publikumsprisen – hvor publikum kan stemme.

Det deles ut priser i følgende kategorier:

Årets produksjon

Publikumsprisen

Beste lille ensemble

Beste store ensemble

Beste opera

Annonser
Stikkord:
· ·