Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Kari Ramnefjell blir ny teatersjef for Unge Viken Teater

KATEGORI

Scenekunst,

SJANGER

Notis, Nyheter,

PUBLISERT

torsdag 8. oktober 2020

Ramnefjell kommer fra stillingen som skuespiller og daglig leder i Teater Joker.

↑ Kari Ramnefjell. Foto: Unge Viken Teater

Til stillingen som teatersjef for Unge Viken Teater kom det inn 45 søknader. I dag ble det offentliggjort at Kari Ramnefjell er tilbudt jobben. Hun har lang erfaring med teater for barn og unge, både fra det frie scenekunstfeltet og Den kulturelle skolesekken, som er et viktig nedslagsfelt for Unge Viken Teater.

Kari Ramnefjell. Foto: Unge Viken Teater

Lang erfaring

«Med Kari Ramnefjell får Unge Viken Teater en sterk kunstnerisk leder, dedikert til utvikling av ny scenekunst for barn og unge», skriver Unge Viken Teater i en pressemelding. Kari Ramnefjell har arbeidet med scenekunst for barn og unge i nesten hele sin karriere, både som skuespiller og som daglig leder av Teater Joker.

I Teater Joker har Kari Ramnefjell bidratt til teatrets tydelige kunstneriske profil. Hun har vært drivkraften bak teatrets turnevirksomhet. Som utøver innenfor Den kulturelle skolesekken har Ramnefjell turnert over hele landet. I tillegg til erfaring fra samarbeid med store norske institusjoner som Den Norske Opera & Ballett, har Ramnefjell også erfaring med samarbeid utover Norges grenser.

Heddapriset

Unge Viken Teater vant Heddaprisen i 2017 sammen med Teater Joker med forestillingen «Brune», som Ramnefjell selv spilte i.

Superhelten Brune og vennene hans. Kari Ramnefjell som superhelten Blåse til høyre i bildet. Foto: Mads Nygård

Unge Viken Teater ble stiftet som Akershus Teater i 2002, og holder hus i Lillestrøm. Unge Viken Teater er dedikert til målgruppen 0-25 år. De definerer seg som et teater for barn, unge og de voksne i deres liv. De har sin egen satsing på Teater i barnehagen, leverer til Den kulturelle skolesekken og driver UNG TEKST som et eget prosjekt for utvikling av ny scenetekst og nye dramatikere. Teateret estimerer at de når ut til 70.000 publikummere i løpet av et år.

Kari Ramnefjell tiltrer som teatersjef for Unge Viken Teater i august 2021. Hun tar over for Bo Anders Sundstedt, som skal videre til stillingen som teatersjef ved Teater Ibsen i Skien.

Annonser
Stikkord:
· · · · ·