Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Nå åpner DKS-portalen

KATEGORI

Tverrestetisk,

SJANGER

Nyhet, Nyheter,

PUBLISERT

mandag 2. september 2019

Samler alle produksjoner i Skolesekken på ett sted.

↑ Lin Marie Holvik er direktør i Kulturtanken. Foto: Lars Opstad

Mandag denne uken ble den nye DKS-portalen lansert av Kulturtanken. Portalen skal fungere som felles fagsystem for alle som jobber med DKS, og skal gi en oversikt over alle tilgjengelige produksjoner.

3500 kunstnere og utøvere turnerer i Den kulturelle skolesekken, og er Norges største arbeidsplass for kunstnere. Direktør i Kulturtanken håper at portalen vil gjøre det lettere for profesjonelle kunstnere å nå ut med sine produksjoner.

– Dette er en nasjonal dugnad og medvirkning av beste sort. Denne portalen eier vi sammen. Portalen skal gi mer kunst og kultur av høy kvalitet til landets viktigste publikum. Det er det vi håper å oppnå, det er det vi har jobbet for, sa direktør i Kulturtanken Lin Marie Holvik i sin åpningstale.

Frida Blomgren statssekretær i Kulturdepartementet var tilstede for å klippe den symbolske snoren som markerte åpningen.

– Med denne portalen blir det enklere for utøvere å melde inn sine forslag til DKS. En felles inngang, en felles frist for hele landet. Portalen vil gi økt tilgjengelighet og en enklere hverdag, sa hun.

Statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Julie Midtgarden Remen var også tilstede.

– De møtene og opplevelsene elevene får gjennom DKS er ikke bare avbrekk og pustehull. De er en del av skolens utdanningsoppdrag, en del av skolens danningsoppdrag. Jeg er sikker på at skolene vil ha stor nytte av den nye portalen, sa hun.

Mange funksjoner

Ifølge Kulturtanken skal portalen, som er utviklet av Netpower, fylle flere funksjoner:

– en innmeldingsportal for utøvere med én frist i året (1. oktober 2019)

– ett felles fagsystem for alle som jobber med administrasjon av DKS (høsten 2019)

– en bank med oversikt over alle produksjoner i DKS (skoleåret 2020/2021)

– visningsrute for elever og lærere om deres DKS-tilbud (skoleåret 2020/2021)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Skjermdump fra den nye nettsiden til Den kulturelle skolesekken, der man kan logge inn i den nye portalen. Foto: www.denkulturelleskolesekken.no

Informasjon og statistikk

Jon Endre Røed Olsen er kultursjef Buskerud kommune, og kaller portalen for moderne og brukervennlig.

– Jeg har fulgt prosjektet en stund, og har følt meg veldig trygg. Det har vært en bred og god involvering av fylkeskommunene, og god informasjon underveis. Jeg håper og tror at vi skal få til det videre også, sa han.

Utøvere skal selv kunne logge inn på «min side», og selv administrere sin informasjon og sitt forslag om produksjon til DKS.

For DKS-planleggere vil portalen være et verktøy for planlegging, publisering og evaluering, og kulturkontakter og lærere skal kunne finne relevant informasjon om tilbudet.

Kulturtanken håper at bruk av portalen vil gi et bedre grunnlag for data til rapporter og statistikk som gir kunnskap om Den kulturelle skolesekken.

Annonser
Stikkord:
· · ·