Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Oda Bhar blir redaktør i Periskop

KATEGORI

Tverrestetisk,

SJANGER

Nyheter, Redaksjon,

PUBLISERT

torsdag 31. oktober 2019

Hun vikarierer for Maren Ørstavik i to år fra januar 2020.

↑ Oda Bhar. Foto: Carsten Aniksdal

Oda Bhar blir ansvarlig redaktør i Periskop fra januar 2020 og ut 2021. Hun vikarierer for nåværende redaktør Maren Ørstavik som skal ha permisjon i to år.

Bhar går inn i et redaktørkollegie med Karen Frøsland Nystøyl, som er fagredaktør for litteratur og scenekunst.

Oda Bhar. Foto: Carsten Aniksdal.

Etablert kritikerstemme

Oda Bhar er en etablert kritiker, kjent for mange gjennom sitt virke som kunstkritiker i Morgenbladet og filmskribent i bransjebladet Rushprint. Hun har også vært fast bidragsyter til Periskop siden 2018.

Av utdannelse er hun cand.psychol. fra Universitetet i Oslo, med støttefag sosialantropologi og kunsthistorie. Hun har også studert tysk og fransk i Berlin, Paris og Freiburg am Breisgau, og vært gjestekurator ved filmfestivaler som HUMAN IDFF i Oslo, Kortfilmfestivalen i Grimstad og Kurzfilmtage i Oberhausen.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på redaktørjobben i dette særegne og veldrevne tidsskriftet. For meg er Periskop særlig spennende fordi jeg har et stort engasjement for tverrfaglig samarbeid innen kultur, og mener at det unge perspektivet har mye å tilføre alle publikumsgrupper, sier Bhar.

– Jeg håper å bidra til at Periskop kan bli en enda viktigere møteplass for alle som er opptatt av kultur for barn og unge, enten det handler om uttrykk særlig ment for dem, eller annet som er relevant for deres blikk. Ikke minst ser jeg fram til å videreutvikle filmstoffet, som er det nyeste tilskuddet i fagkretsen til Periskop, legger hun til.

Saken fortsetter under annonsene.

Skarpt blikk

Styreleder Nina Schjønsby trekker fram Bhars brede erfaring og kompetanse som viktige egenskaper for stillingen.

– Oda Bhar har en bred og variert kompetanse innen visuell kunst og film, og relevant erfaring som kritiker, redaktør og skribent. Som skribent har hun også bidratt med et skarpt blikk på barn og barnekultur. Vi er sikre på at hun vil tilføre Periskop gode ideer og nye perspektiver, og vi gleder oss til hennes periode som redaktør, sier Schjønsby.

Bhar overtar rollen som ansvarlig redaktør fra januar 2020, men tiltrer i stillingen i november for opplæring og overlapp med Ørstavik.

Har du spørsmål, kommentarer eller tips til saker Periskop bør ta opp? Vi vil høre fra deg. Ta kontakt på redaktor@periskop.no

Annonser
Stikkord:
· · ·