VR-eventyrserie for barn får tilskudd
The 9 Daughters of RAN skal bli første del av en eventyrserie for barn, med regi og manus av Lina Reinsbakken.
↑ The 9 Daughters of Ran er første episode i en VR-serie for ungdom. Regi Lina Reinsbakken.
Blant prosjektene som denne uken er tildelt produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt er en Virtual Reality-serie for barn, med regi og manus av Lina Reinsbakken.
Fantasy om hjernen
– The 9 Daughters of RAN er det første VR-prosjektet som får produksjonsstøtte gjennom kortfilmordningen. Det er et eventyr for barn, hvor frykten og kjærligheten kjemper om å dominere hjernen. Serien skal etter hvert også bli tilgjengelig på mobiltelefon. Det er trønderske Lina Reinsbakken som står bak det ambisiøse prosjektet, og hun har et av de store amerikanske produksjonsselskapene med seg, forteller kortfilmkonsulent i NFI, Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen.
Planen er at The 9 Daughters of RAN skal bli første kapittel i en VR-eventyrserie som i sin helhet skal forklare barn og unge fra 12 år hvordan hjernen fungerer. Arbeidstittel på serien er The Little Grey that Matters. Konflikten skildres i en indre fantasiverden, der publikum inviteres med inn i eventyret som en viktig del av historien. Vi tas med til hjernens indre for å hjelpe heltinnen Gullveig på sitt tokt for å overvinne frykten og redde fantasien.
The 9 Daughters of Ran
Manus og regi: Lina Reinsbakken
Produksjonsselskap: Norn Studio AS
Produsenter: Lina Reinsbakken og John D. Canning
Tilskudd i denne omgang: 1.500.000 kr
Første kapittel i en VR-eventyrserie som i sin helhet skal forklare barn og unge fra 12 år hvordan hjernen fungerer. I filmen skildres konflikten i en indre fantasiverden. Publikum inviteres med inn i eventyret som en viktig del av historien, og tas med til hjernens indre for å hjelpe heltinnen å redde Fantasien.
Norrøn mytologi og jentehelt
Lina Reinsbakken er et spennende talent som allerede har gjort seg bemerket på flere områder. Hun har selv startet produksjonsselskapet Norn Studio AS, som arbeider med historiefortelling innen Virtual Reality (VR) og Augemented Reality (AR), og ønsker å forene ulike teknologier som animasjon, spillutvikling og digitale effekter.
Fra tidligere har hun utdannelse og bakgrunn som fotograf og art director, blant annet for New York Times. Hun har en Master of Fine Arts & Moving Image Storytelling fra University of the Arts London, og har dessuten vært VR-produsent for Ekstremsportveko i Voss.
I 2017 lagde hun VR-animasjonsfilmen The Little Thought, som ble vist på filmfestivalen Kosmorama i Trondheim, samt på en rekke internasjonale film- og VR-festivaler. Også denne handlet om hjernen og hentet inspirasjon fra norrøn mytologi, med Gullveig som heltinne – i denne filmen skulle hun befri Viljen fra fryktgudinnen Hel.
Artikkelen fortsetter etter filmen.
Bygge bro mellom kunst og forskning
Reinsbakken fortalte dengang til Kosmorama at idéen kom da hennes niese ble født med 6 luftblærer på hjernen og senere diagnosert med cerebral parese. Dette vekket en stor interesse for hvordan hjernen fungerer og hvilket fantastisk organ den er. Ønsket om å kunne fortelle niesen om hjernens funksjon gjennom et eventyr, og benytte en kunstnerisk skildring av anatomi, var starten på eventyret om Gullveig .
– Min intensjon er å bygge bro mellom filmkunst og forskning, som formidler forskning til «mannen i gata», sa Lina Reinsbakken til Kosmorama.
Under et besøk på en kinesisk festival ble hun spurt av medieplattformen BerlinBatlicNordic hvorfor nettopp Virtual Reality var en god måte å fortelle denne historien på. Hun svarte at det handlet om å lære gjennom å bli omsluttet av et miljø, istedenfor å bare bli fortalt om det.
– I really like the idea of being immersed in the story. That you can be inside the fairytale and see the brain parts, and you have this little science psychic character that can show you projects where you are in the brain, forklarte Reinsbakken.
Kilder
- NFI: Tilskudd til kortfilm og dokumentar
- NFI: The 9 Daughters of RAN
- Kosmorama: Trondheim Superstory Lab: Fremtiden er virtuell!
- Berlin Baltic Nordic: – I came up with this story when my niece was born with six air bubbles in her brain.