Barneredaksjonen på Miniøya: Vått og kilent
13 konserter, åtte teaterforestillinger, åtte litteraturproduksjoner, fem dansemøter og 18 verksted: Miniøya er omfattende. Periskops barneredaksjon sjekket ut et lite utvalg en regnfylt lørdag.
↑ BARNEREDAKSJONEN på Miniøya: William, Henny, Leo og Cieran. Foto: Anniken Seglem Krogstad
8. og 9. juni ble den 13. Miniøya arrangert – en barnefest i Tøyenparken. Festivalen har fått mye ros – og noe kritikk. Blant annet har kritikere satt spørsmålstegn ved at festivalens kommersielle sider. Fra 2023 har Miniøya derfor gått over til å bli en stiftelse – og med et slikt grep handler det hele om et formål fremfor en kapitalistisk motivasjon.
Periskop har tidligere sendt en voksen på barnefestivalen. I år dro vår Barneredaksjon for å se om programmet holdt mål – med vekt på å teste alle kategoriene festivalen kunne by på. Barneredaksjonen besøkte Miniøya lørdagen.
Bli med Henny, Leo, William og Cieran på deres femte oppdrag i vår barneredaksjon.
Utvalget til Barneredaksjonen på Miniøya 2024:
- Ingrid Jasmin
- Grafittiverksted
- Urskogen Silva med Nasjonalmuseet
- Den elektriske tannlegestolen
- The Flying Seagulls Norway
- Feil teater
Barneredaksjonen er støttet av Fritt Ord, Kulturrådet og Sparebankstiftelsen
Film: Anniken Seglem Krogstad / Regi og idé: redaktør Mette Torstensen
Her kan du lese Periskops voksne kritikeres anmeldelser av det barneredaksjonen så på MIniøya. Er voksne og barn enige?
Agentene og det sjukt farlige oppdraget: Skjønn syretripp (anmeldt av Hedda Fredly)
Les også saken om den prisvinnende Urskogen Silva: Håver inn priser for interaktivt barneverksted
Om Miniøya
Miniøyas visjon er å ha mot til å flytte grenser for å skape opplevelse som overrasker og engasjerer.
Miniøya er Norges største musikk- og kulturfestival for barn. Festivalprogrammet består av musikk, teater, litteratur, disko, dans og aktiviteter.
Festivalens målgruppe er barn fra 0-12 år med familie.
Siden oppstarten i 2010 har Miniøya anerkjent barn og unge som et fullverdig publikum og jobbet for å gi dem like gode kulturopplevelser som voksne har tilgang til.
Festivalen ble startet på initiativ av Linn Catrine Lunder, som fikk med seg de andre eierne i Øyafestivalen til å satse på gode kulturopplevelser for de yngste.
Med virkning fra 1.1.2023 ble alle rettigheter knyttet til festivalen, samt startkapital gitt til Stiftelsen Miniøya. Stiftelsen har et definert allmennyttig formål.
I tillegg til å arrangere Norges største musikk- og kulturfestival for barn, står Miniøya også bak konsertserien Minimusikk, Miniøyas jul, Miniøyas festivalskole og en rekke kurs for barn og unge.