Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Blikkåpner: Ungdom får deltidsjobb på Oslo-museer

KATEGORI

Visuell Kunst,

SJANGER

Nyhet, Nyheter,

PUBLISERT

torsdag 4. juni 2020

Nasjonalmuseet, Kunstnernes Hus og Astrup Fearnley Museet lanserer «Blikkåpner», et formidlingsprosjekt for ungdom.

↑ Fra Kunstnernes Hus. Foto: Jan Khur.

Nasjonalmuseet, Astrup Fearnley Museet og Kunstnernes Hus lanserer i disse dager «Blikkåpner» – et tiltak for å nå Oslo-ungdom mellom 16 og 19 år. Femten ungdommer skal få mulighet til å formidle kunst til andre unge fra sitt eget perspektiv.

– Vi er nå i gang med å rekruttere ungdommer til programmet, og har søknadsfrist i august. Vi ønsker en sammensatt gruppe med ulike interesser og bakgrunn, derfor søker vi representanter fra hele Oslo. Det kreves ingen forkunnskaper om kunst, sier Astrid Bøe Drejer, koordinator i Blikkåpner Oslo.

Ungdommene engasjeres i deltidsstillinger for ett år av gangen, og får betalt for opptil 4 timers arbeid per uke. Det første halvåret blir de kjent med kunstinstitusjonene og utforsker måter å formidle kunst på. Det siste halvåret skal de arbeide mer selvstendig med å nå ut til andre unge, for eksempel gjennom sosiale medier eller ved å lage arrangementer for ungdom.

Blikkåpner Oslo er en del av et større samarbeid mellom kunstinstitusjoner på Østlandet. Programmene finansieres med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.

For mer informasjon, kontakt koordinator Astrid Bøe Drejerpå epost astrid@plotoslo.no eller telefon 476 46 983

Søknadskjema for Blikkåpner-programmet finner du her.

Vi ønsker en sammensatt gruppe med ulike interesser og bakgrunn, derfor søker vi representanter fra hele Oslo.

Annonser

Stikkord:
· · · · · · ·