Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Dokumentarfilmcamp for ungdom i høstferien

KATEGORI

Film, TV og film,

SJANGER

Nyhet, Nyheter,

PUBLISERT

tirsdag 18. august 2020

Filmfestivalen Movies on War (MoW) vil lære ungdom å lage engasjert dokumentarfilm. De begynner med et femdagers kurs på Elverum i oktober.

↑ Fra fjorårets filmcamp hos Movies on War. I 2019 foregikk den i sommerferien, i 2020 er den lagt til høstferien. Foto: Movies on War.

Filmfestivalen Movies on War (MoW) har spesialisert seg på film relatert til væpnede konflikter, sosiale bevegelser, folkelig opprør og politisk endring. Festivalen finner sted hvert år i november, men varmer opp med arrangementer ellers i året. I 2020 arrangerer de en filmcamp i høstferien, for ungdom som er interessert i å lage dokumentarfilm. Det kreves ingen forkunnskaper, men man må ha bostedsadresse i Innlandet og være mellom 16 og 20 år.

Fra fjorårets filmcamp hos Movies on War. I 2019 foregikk den i sommerferien, men i 2020 er den lagt til høstferien. Foto: Movies on War.

Å lage engasjert  film

I utlysningen heter det blant annet følgende:

Ønsker du å lære hvordan du lager en dokumentarfilm? Er du opptatt av rettferdighet, å stille vanskelige spørsmål, miljø, menneskerettigheter eller liknende? Bli med på årets Movies on War høstfilmcamp!

Movies on War Høstfilmcamp arrangeres på Elverum Folkehøgskolefra fredag 02. oktober til onsdag 07. oktober. Vi ser etter deltakere med et brennende ønske om å utvikle seg som filmskaper og fordype seg i dokumentarfilm.

Det blir lagt opp til 5 intensive dager med veiledning fra profesjonelle dokumentarfilmskapere. De vil gå i dybden av dokumentarfilmfaget og se nærmere på blant annet dokumentarisk fortelling, tema, intervjuteknikk, innspilling og klipp. Deltakerne får se film, og oppleve inspirerende møter med gjesteforelesere.

De ferdige filmene vil bli vist under årets Movies on War filmfestival fra 19.-22. november 2020.

Påmeldingsfristen er 3. september. Innkvartering vil være på Elverum Folkehøgskole. Les mer om opplegget og påmelding her.

Er du opptatt av rettferdighet, å stille vanskelige spørsmål, miljø, menneskerettigheter eller liknende?

Annonser
Stikkord:
· · · ·