Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Elleville Elfrid nominert til prestisjetung pris

KATEGORI

TV og film,

SJANGER

Notis, Nyheter,

PUBLISERT

tirsdag 25. februar 2020

– Dette er ellevilt!  Jeg jublet av glede, sier regissør Frank Mosvold.

↑ Elfrid tar med seg Vaktmester Johansen på utfordrende eventyr. Fra filmen «Elleville Elfrid». Foto: Norsk Filmdistribusjon.

I går ble det klart at regissørene av den norske filmen Elleville Ellfrid, som for tiden går på norske kinoer, er nominert til den prestisjetunge europeiske animasjonsprisen Cartoon Tributes 2020.

Regissører, produsenter og distributører fra elleve europeiske land er nominert i ulike kategorier til denne prisen, som anerkjenner arbeidet til profesjonelle europeiske animatører. Prisen har blitt delt ut årlig siden 2001 av Cartoon Movie, som er et pitche- og co-produksjonsarrangementet for animerte europeiske filmer.

Elleville Elfrid er regissert av Frank Mosvold og Atle Blakseth, og produsert av selskapet Kool Produktion. Historien er en videreføring av den populære TV-serien ved sammen navn, og ble lansert 24. januar – samtidig i Norge, Danmark og Finland. Den er foreløpig solgt til nesten 30 land.

– Det er ikke til å tro at vi er nominert for beste regi for Elleville Elfrid fra våre kolleger i Europas største bransjeorganisasjon for animasjon, Cartoon Movie.  Tenk at en liten film fra Norge er nominert i samme kategori som Klaus, en megaproduksjon fra Netflix.  Dette vil bety mye for videre salg av Elleville Elfrid internasjonalt, sier Mosvold.

Blant de nominerte er noen av de mest relevante og prisvinnende filmene og selskapene som innen europeisk animasjon det siste året. Gjennom en elektronisk stemming vil ca 900 deltakere stemme frem vinnerne av de ulike kategoriene. Resultatene blir annonsert 5. mars på Palais des Congrès i Bordeaux, Frankrike.

Det er altså regiprisen Elleville Elfrid er nominert til, ved siden av den franske filmen The Swallows of Kabul (regi Zabou Breitman & Éléa Gobbé-Mévellec), en adapsjon av Yasmina Khadras litterære fiksjon fra et Taliban-okkupert Kabul, og den spanske Netflix-distribuerte filmen Klaus, som var nominert til en Oscar for beste animasjonsfilm i 2020.

Les Periskops anmeldelse av Elleville Elfrid-filmen her.

Annonser

Stikkord:
· · · · · · ·