Her er nominasjonene til Arks Barnebokpris
10.000 barn skal lese de nominerte bøkene og peke ut en vinner.
↑ Disse fem bøkene er nominert til Arks barnebokpris i år.
Listen over de nominerte til Arks Barnebokpris er klar.
Prisen deles ut av bokhandlerkjeden Ark, som eies av forlaget Gyldendal. Vinneren skal avgjøres etter avstemming fra 10.000 skolebarn fra femte, sjette og syvende klasse.
– Det er utrolig gøy at stadig flere skoleklasser ønsker å være med i juryen for hvert år som går. Vi vet også at barnebokforfatterne setter prisen svært høyt. Blant annet sa Klaus Hagerup, da han mottok prisen i 2003, at dette er en av prisene han satte aller mest pris på å få. Det gjør det ekstra gøy for oss å jobbe med denne litteraturprisen, sier Maria Granli-Brekke, kategorisjef for barne- og ungdomsbøker i ARK på bloggen til bokhandlerkjeden.
Årets nominerte er:
Fake av Mina Lystad (Aschehoug)
Marie skjønner at det er det aller saftigste sladderet som funker i skoleavisa, og pynter på sannheten i intervjuet med skolens kjekkeste gutt, Tarjei. Også i skolegården blir fake news big news, og Marie må stå for valgene hun har gjort, samtidig som hun må våge å tro på seg selv.
Harpa av A. Audhild Solberg (Aschehoug)
Agnes skal tilbringe høstferien i den lille bygda Elverdal, og ser for seg en kjedelig uke. Fetteren Sindre vil heller henge med kameraten Ben, og nabojenta Rakel har nok med sine egne ting. Men da de fire ungdommene gjør en fryktelig oppdagelse i skogen, endrer alt seg. Det er noe som ikke stemmer i Elverdal. Noe skjuler seg i skogen, noe uhyggelig de ikke forstår.
LikMeg: Oda og Arins dagbok av Anita Wisløff (Cappelen Damm)
Hva er egentlig utestenging? Et blikk, en kommentar, mangel på likes, en snapgruppe du ikke ble en del av – eller en bursdag du ikke var invitert i? Gjennom NRK Supers populære dramasatsning LikMeg har en bred målgruppe fått ta del i hvordan den nye mobbingen, som altfor mange barn og unge opplever hver dag, kan foregå. LikMeg – Oda og Arins dagboker skrevet som en dagbok fra to perspektiv. Ved å lese om jentenes dilemmaer, indre kamper og smerte, får leseren innsikt i mer om den usynlige mobbingen enn det som har blitt vist i serien. Ingen er ansvarlige, men alle er med på den ekskluderingen som nå foregår på den sosiale arenaen der barn og ungdom befinner seg.
Olivias liv: Annenhver uke av Heidi Linde (Gyldendal)
Første bok i ny serie av Heidi Linde. Olivia bor annenhver uke hos mamma og pappa. I leiligheten til mamma bor det fem barn, to voksne og seks dyr, og det er umulig å kjede seg. I huset til pappa er det kjempestor plass og alle har god tid. Så der er det også fint å bo! Olivia synes egentlig livet er perfekt. Men en dag begynner en ny jente i klassen. Og da pappa i tillegg avslører en «god nyhet», blir det perfekte livet til Olivia snudd helt på hodet. Annenhver uke er første bok i serien Olivias liv, fra forfatteren av de populære Pym Petterson-bøkene.
Blyanthjerte av Elin Hansson (Aschehoug)
Den første store forelskelsen treffer Liv som en blyant i hjertet. Liv er 12 år, men skulle ønske hun var en gammel dame. Ungdomsskolen frister ikke, aller helst vil hun sitte inne med farmor og spille kort eller tegne. Men farmor er her ikke lenger, og inn i Livs sommerferie suser Frans med skateboardet sitt og verdens grønneste øyne. Liv innser at hun må prøve å være litt mer på sin egen alder og bestemmer seg for å lære å skate.