Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Ida Jackson med gratis Brillebjørn-bok om å være hjemme i virustider

KATEGORI

Digitalt, Litteratur,

SJANGER

Anbefaling, Nyheter,

PUBLISERT

mandag 16. mars 2020

«Brillebjørn er hjemme fra barnehagen selv om han ikke er syk» deles gratis som MP3-fil og i PDF-versjon av forfatteren.

↑ Utsnitt fra omslaget til «Brillebjørn er syk» av Ida Jackson. Illustrasjon: Jens A. Larsen Aas. Foto: Gyldendal

Brillebjørn-forfatter Ida Jackson har skrevet bok om å være hjemme fra barnehagen selv om man ikke er syk. I COVID-19-tider og i solidaritetens navn deler hun den gratis via sine hjemmesider.

Dette skriver Jackson om prosjektet:

«Hvis du har barn, så har du mer enn én jobb om dagen. Kanskje holder du fortet mens ektefellen din er på jobb i helsesektoren. Kanskje har du skolebarn som skal fjernundervises og gjøre lekser. Kanskje har du videokonferanser du må være med på og rapporter som må skrives. Kanskje var du hjemme med én baby, men er nå omringet av en smårolling og en rastløs skolegutt på toppen av det hele.

(…)

Og jeg vet at Brillebjørn-bøkene fungerer aller best når de ligner mest mulig på livet du og barna dine lever akkurat nå. Så jeg skrev en bok jeg har kalt: Brillebjørn er hjemme fra barnehagen selv om han ikke er syk og leste den inn på en MP3-fil til deg. Den er helt gratis og kommer alltid til å være det. Spill den for ungen din. Jeg håper den gir deg litt arbeidsro eller en tur på do. Kanskje jeg får gitt deg ti minutter pause.»

Under bildet finner du mer fra Jackson, og får vite hvordan boken kan lastes ned.

 

Ida Jackson. Foto: Gyldendal

Brillebjørn: Klar for det meste, uansett hvor mye virus som er i omløp. Illustrasjon: Jens A. Larsen Aas. Foto: Gyldendal

«Jeg vet at vi ikke sitter rundt leirbål nå. Alle er hjemme hos seg selv. Alle møteplassene er tomme. Men jeg har jo alltid følt at jeg ikke egentlig er fra Norge, men fra Internett. Så la dette være leirbålet vårt nå. Last ned en gratis lydbok til deg selv og barna dine. Og er du kunstner: lag noe annet de andre kan varme seg på.»

Her kan du besøke Jacksons hjemmeside og lese mer om prosjektet, og her kan du laste ned filene og finne plass til deg og barnet ditt rundt leirbålet.

Utsnitt fra omslaget til «Brillebjørn er syk» av Ida Jackson. Illustrasjon: Jens A. Larsen Aas. Foto: Gyldendal
Annonser
Stikkord:
· · · · · · ·