Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Miniøya nedskalerer – og lanserer babyfestival

KATEGORI

Musikk,

SJANGER

Notis, Nyhet, Nyheter,

PUBLISERT

tirsdag 13. april 2021

HVOR
Tøyenparken

Som følge av pandemien nedskaleres musikkfestivalen Miniøya i 2021 fra 17.000 til 1400 publikummere. Slik kan de sikre en fysisk festival.

↑ Miniøya utvider med en egen dag for babyer i 2021. Foto: Miniøya

Gjenåpningen av samfunnet går sakte, og festival-Norge lever ennå i uvisshet om hvordan – og om – årets arrangementer kan gå av stabelen. Oslo har vært nedstengt siden november, og flere aktører, deriblant Miniøya, har jobbet med ulike scenarier for sommerens festival.

«Vi har forstått at et Miniøya i vanlig format har fremstått mer og mer urealistisk,» skriver arrangørene av Miniøya i en pressemelding. Derfor har de jobbet parallelt med en nedskalert og pandemi-vennlig festival. Stimuleringsmidler fra Kulturrådet har gjort at de nå kan presentere festivalen i pandemi-versjon. Samtidig lanserer de en egen babyfestival. Miniøyas babyfestival arrangeres på dagtid for de aller minste (0-2 år).

Oddrun Lilja Jonsdottír (LILJA) er gitarist, sanger og komponist. Medlem av bandet Lilja, trioen Moksha og spiller med Bugge Wesseltofts New Conception Of Jazz. Foto: Anne Valeur

Kulturell oppdagelsesferd

Miniøyas babyfestival blir en dag der de minste får ta del i ulike kunstuttrykk som stimulerer sanser og skaper emosjoner, skriver festivalen på sin hjemmeside. Festivalen har alltid hatt en stor andel barn under to år som publikummere, men i år er første gangen de har et eget festivalprogram rettet mot de minste. «Med en helt egen babyfestival anerkjenner vi de minste som et publikum på linje med de større barna,» skriver festivalen på sine hjemmesider.

– Vi har diskutert de aller minste som målgruppe i flere år. Med en begrenset publikumskapasitet i år ble det naturlig å se på en utvidelse. Vi vet at også babyer kan ha stor glede av kulturopplevelser. Det er derfor ekstra hyggelig å kunne tilby dette etter en periode hvor alle tilbud for de som er hjemme i permisjon har vært stengt, sier daglig leder i Miniøya, Henriette Larsen til Periskop.

Det finnes en stor andel kunstnere som har opparbeidet seg kunnskap og kompetanse om hvordan de aller minste opplever og responderer på ulike kulturelle sanseinntrykk. Med babyfestivalen ønsker Miniøya å gi foresatte og babyer en kulturell oppdagelsesferd, hvor alt er tilrettelagt behovet til både barn, mor, far og medforeldre.

På programmet for de minste står blant annet jazzartisten LILJA og forestillingen We are Symphony. I tillegg byr Miniøya på baby-yoga og babydans med hip hop – og store muligheter for disko.

Artikkelen fortsetter etter bildet og annonsene.

Det er ekstra hyggelig å kunne tilby dette etter en periode hvor alle tilbud for de som er hjemme i permisjon har vært stengt.

Dansens Hus We are Symphony. Foto: Tale Hendnes.

Tre timer om gangen

Miniøya 2021 i Tøyenparken i Oslo deles opp i seks ulike arrangementer hvor 200 publikummere kan oppleve 3 timer Miniøya i komprimert format lørdag 12. og søndag 13. juni. Babyfestivalen går av stabelen 11. juni.

Miniøyas ulike programposter beholdes, både musikk, dans, teater, litteratur og visuell kunst vil fortsatt stå på programmet. Ved lettelser i smitteverntiltakene, vil antallet kunne oppskaleres, og det vil bli opprettet ventelister for de ulike arrangementene.

Fra Miniøya 2016. Foto: Gundersen og Meg / Miniøya.
Annonser

Stikkord:
· · · · · · · · · ·