Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Her er Periskops ungdomsredaksjon

KATEGORI

Tverrestetisk,

SJANGER

Nyhet, Nyheter,

PUBLISERT

torsdag 16. februar 2023

Periskop har fått sin første ungdomsredaksjon! Den skal bidra til å skape en relevant plattform også for unge stemmer. I denne artikkelen presenterer vi de fire første redaksjonsmedlemmene.

↑ Anna, Jonatan, Lars og Sirja er klar for å gjøre en innsats i Periskops ungdomsredaksjon. Kjenner dere engasjerte unge i alderen 16-20 år fra de nordlige fylkene og Innlandet? Gi oss en lyd. Foto: Privat

Periskop har opprettet sin første ungdomsredaksjon. Målet er at redaksjonen skal ha medlemmer fra alle deler av landet. Foreløpig består redaksjonen av fire engasjerte ungdommer med base i ulike deler av Sør-Norge, og første redaksjonsmøte er allerede avholdt. Arbeidet med å finne redaksjonsmedlemmer fra Innlandet og våre nordligste fylker pågår fortsatt, interesserte kan ta kontakt med Periskops redaktør: siri@periskop.no Send en e-post med noen linjer om deg selv og hvorfor du har lyst til å være med. Du kan også ta kontakt på Instagram.

Gjennom ungdomsredaksjonen ønsker vi å få Periskops innhold og kunstkritiske plattform til å bli mer relevant også for unge lesere. Redaksjonen vil ta pulsen på dagens unge og gi innblikk i trender og engasjement. Samtidig vil ungdomsredaksjonen bidra til å skape en trygg og aktuell ytringsplattform for landets unge. Gjennom arbeidet vil unge stemmer og ungt meningsmangfold løftes frem.

Nå er vi stolte over å kunne presentere de fire første redaksjonsmedlemmene:

Anna Dordisdatter Malkenes (18), redaksjonsleder

– Jeg er elev ved Foss videregående skole i Oslo. Jeg er skribent og foredragsholder og er også ansatt ved Nasjonalmuseet for kunst, design og arkitektur som kunstformidler for ungdom i prosjektet Blikkåpner Oslo. Jeg var medlem av Ungdommens ytringsfrihetsråd initiert av Norsk Pen og Fritt Ord under ledelse av Nancy Herz.

Ungdomsredaksjonen har en svært viktig oppgave. Vi skal jobbe for at kunst og kultur skal nå fram til et yngre publikum. Til oss som skal arve den verden som kunsten forteller om og som vi også lever i. For hvis kunsten ikke når oss, kan den ikke fortelle om vår virkelighet, og kan heller ikke være vår framtid.

Hvis kunsten ikke når oss, kan den ikke fortelle om vår virkelighet, og kan heller ikke være vår framtid

Periskops ungdomsredaksjon


Periskops ungdomsredaksjon skal løfte frem unge stemmer og perspektiver på kunst og kritikk. Målet er at redaksjonen skal ha medlemmer fra alle deler av landet.

Ungdomsredaksjonen består i dag av fire unge i alderen 16-19 år med base i ulike deler av Sør-Norge. Arbeidet med å finne redaksjonsmedlemmer fra Innlandet og våre nordligste fylker pågår og interesserte kan sende noen ord til Periskops redaktør: siri@periskop.no eller på Instagram.

Jonatan Gitmark Eriksen (16)

Jeg går første året på Tangen videregående skole i Kristiansand. Jeg liker å drive med klatring, skriving og være med venner på fritiden min. Jeg er også interessert i politikk og samfunnet.

Jeg vil gjøre denne jobben i ungdomsredaksjonen til Periskop siden jeg synes det er fint å få vinkelen til de unge på noen av tingene som foregår i samfunnet. Dette er jo også en unik mulighet for oss unge til å nå en bredere leserbasis med ting vi kanskje selv mener.

Jeg synes det er fint å få vinkelen til de unge på noen av tingene som foregår i samfunnet

Lars Senneseth-Stokkebekk (18)

Jeg er en kulturinteressert bergensgutt med masse engasjement for film, serier og musikk. På fritiden min liker jeg å være med venner, høre på venyl, prøve nye middagsoppskrifter og lese filosofi. Men det som tar desidert mest tid, er samfunnsengasjementet mitt. Jeg er medlem av Ungdomsrådet i Bergen, nestleder i Elevorganisasjonen i Vestland og veldig aktiv i det rike organisasjonslivet på skolen min, Bergen katedralskole. I tillegg jobber jeg som kulturlos ved Bergen kommune, hvor jeg loser inn innspill fra barn og unge om hvordan kulturtilbudet i Bergen kan bli bedre.

Hvis jeg skulle beskrevet samfunnsengasjementet mitt med et ord, hadde jeg sagt: Medvirkning. Det er også dette jeg kommer til å gjøre i ungdomsredaksjonen til Periskop. Jeg ønsker å sikre at Periskop virkelig skriver for oss barn og unge, og det vi interesserer oss for!

Jeg ble med i ungdomsredaksjonen for å sikre at Periskop virkelig også skriver for oss barn og unge

Sirja Reszler Tubez (16)

Jeg går første året på Bergen katedralskole. Jeg er glad i å lese og gjøre rolige ting som å perle, strikke, bake og tegne. Samtidig er jeg også veldig aktiv, tidligere har jeg drevet med seiling og seilte nesten hver uke i fire år. Nå går jeg mye på tur og jogger når jeg må bevege meg. Til våren skal jeg begynne å seile litt igjen. I tillegg er jeg med i Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press og sitter i Press sitt styre i Bergen. Jeg jobber også som kulturlos, dette er en jobb som jeg koser meg veldig med fordi jeg jobber med noen av de tingene jeg liker best, og det er at barns meninger skal bli hørt – og å løfte frem kulturtilbudet som finnes i bergensområdet.

Grunnen til at jeg vil være med i Periskops ungdomsredaksjon, er at jeg kan ytre meg om kultur, noe som virkelig engasjerer meg, også det at jeg får muligheten for at andre i bergensområdet som har meninger om kultur for barn, skal bli hørt.

Grunnen til at jeg vil være med i Periskops ungdomsredaksjon, er at jeg kan ytre meg om kultur

Anna, Jonatan, Lars og Sirja er klar for å gjøre en innsats i Periskops ungdomsredaksjon. Kjenner dere engasjerte unge i alderen 16-20 år fra de nordlige fylkene og Innlandet? Gi oss en lyd. Foto: Privat

Annonser

Stikkord:
· · · · · · · · · · · · ·