Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Ny fagredaktør i Periskop

KATEGORI

Litteratur, Scenekunst,

SJANGER

Nyhet,

PUBLISERT

mandag 4. juni 2018

Karen Frøsland Nystøyl blir ny fagredaktør for litteratur og scenekunst i Periskop.

↑ Karen Frøsland Nystøyl er fagredaktør for litteratur og scenekunst i Periskop. Foto: Privat

Karen Frøsland Nystøyl blir ny fagredaktør i Periskop, med ansvar for feltene litteratur og scenekunst.

Nystøyl inngår i Periskops redaksjon sammen med ansvarlig redaktør Maren Ørstavik, og fagredaktør for visuell kunst, Kristina Ketola Bore. Hun tiltrer i sin 20%-stilling 1. juni 2018.

– Vi trenger et sted å diskutere kunst for barn og unge, ikke minst et sted hvor det er tid og rom til å snakke om hvordan og hvorfor. Til det er Periskop et godt sted, sier den ferske redaktøren.

Nystøyl er teater- og litteraturkritiker. Hun har studert musikk og litteratur ved Universitetet i Oslo, og drama- og teaterkommunikasjon og pedagogikk ved OsloMet (tidligere Høgskolen i Oslo). Hun har tidligere jobbet som programleder i NRK Super, og de ti siste årene som teaterkritiker i NRK.

Nystøyl skriver også for Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift og leverer litteraturkritikk og kulturkommentarer til avisen Vårt Land, hvor hun også har vært kulturjournalist. Hun holder anmelderkurs for ungdomsskoleklasser i regi av Den kulturelle skolesekken og Foreningen !les, og underviser i tillegg i performance ved Oslo By Steinerskole.

Den nye redaktøren har dessuten bred juryerfaring på scenekunst- og litteraturfeltet.

Annonser
Stikkord:
· ·