Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Teskjekjerringprisen til Rasmus Rhode i Rasmus og verdens beste band

KATEGORI

Musikk,

SJANGER

Nyhet,

PUBLISERT

fredag 24. november 2017

  • – Han har levert nybrottsarbeid for sitt unge publikum både som skapende og utøvende, skriver juryen om Rasmus Rhode, nyslått vinner av Teskjekjerringprisen.

↑ Rasmus og verdens beste band har gjort en tapper innsats for å videreføre Trondheims renommé som hovedstad for norsk barnemusikk. Foto: Grappa.

Prøysen-prisene ble delt ut torsdag den 23. november under konserten «Prøysen tel by’n», som ble holdt i Kulturkirken Jakob. Lars Martin Myhre mottok æresprisen for sitt lange virke som musiker og visekunst, mens gruppen No 4 fikk Prøysenprisen.

Teskjekjerringprisen, som vektlegger virksomhet rettet mot barn, ble tildelt musiker, skuespiller, låtskriver og komponist Rasmus Rhode, blant annet kjent fra Rasmus og verdens beste band. Bandet er aktuell med plata Banjo på badet, som ble anmeldt her i Periskop tidligere i høst. Ander vinnere av Teskjekjerringprisen er blant andre Maria Parr, Gustav Lorentzen og Haddy N´jie.

 

«Et multitalent som tar opp arven etter Prøysen på mesterlig vis»

Om prisvinneren skriver juryen at han gjennom hele sitt virke har hatt barn som målgruppe og han har levert nybrottsarbeid for sitt unge publikum både som skapende og utøvende. De vektlegger hans frodige språk og at han vet hvordan han skal nå fram til unger og deres fantastiske univers:

«Juryen mener at han tar opp arven etter Alf Prøysen på mesterlig vis. Han bruker sin dialekt, fantasi og fortellerglede i alt han gjør. Han er et multitalent og har mottatt mange priser for sitt kunstneriske virke tidligere.»

Annonser
Stikkord:
· · ·