Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

To internasjonale priser til Skyggespill

KATEGORI

Musikk,

SJANGER

Notis, Nyheter,

PUBLISERT

mandag 22. oktober 2018

Konsertforestillingen ‘Skyggespill’ ble kåret til ‘Best Large Ensemble’ og ‘Best production of the Year’ på YAMawards 2018 i Spania.

↑ Fra forestillingen Skyggespill.Foto: Lars Opstad.

Skyggespill er en scenisk konsertforestilling med Arnold Schönbergs musikkverkVerklärte Nacht, produsert av Det Norske Kammerorkester i samarbeid med den nederlandske musikkteaterprodusenten Oorkaan og Kulturtanken.

– Vi er utrolig stolte av produksjonen, og ikke minst av musikerne våre som her har gått langt utover det musikerrollen normalt har av utfordringer, sier Kammerorkesterets direktør Per Erik Kise Larsen i en pressemelding.

YAMawards utdeles av Jeunesses Musicales International til årets beste musikkproduksjoner laget for et ungt publikum.
Juryen består av internasjonale journalister og representanter for store europeiske konsertsaler, og tre vinnere ble valgt ut av elleve nominerte, innen tre kategorier.

                      

Skyggespill er en musikalsk eventyrfortelling som blander musikk og teater. Med scenografi, regi, kostymer og lys blir historien fortalt gjennom musikken og musikernes sceniske spill med instrument og bevegelser som virkemidler.

Forestillingen ble produsert både i strykeorkesterversjon og sekstettversjon, og ble vist for nærmere 3000 Oslo-elever på 5.-7. trinn i 2017.

Skyggespill er regissert av den nederlandske skuespilleren og regissøren Dagmar Slagmolen, med kunstnerisk innstudering av kammerorkesterets kunstneriske leder, Terje Tønnesen.

Skyggespill vil turnere for Den kulturelle skolesekken i Hedmark og Oppland 29. januar – 8. februar 2019.

Annonser

Stikkord:
· · · · ·