Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Bli hjemme-dansen – og gratis bursdagsdans

KATEGORI

Scenekunst,

SJANGER

Anbefaling, Notis, Nyheter,

PUBLISERT

søndag 5. april 2020

Danse-Norge sitter ikke stille. Panta Rei danseteater har lansert #blihjemmedansen, og i ulike byer kommer dansepersonligheten Flekk og danser for bursdagsbarn.

↑ Fra Panta Reis forestilling «En ... som». Foto: Lise Skjæraasen.

Innetid er ikke bare stilletid. Danse-Norge rører på seg. Panta Rei danseteater lanserte 31. mars #blihjemmedansen – som på sett og vis er i slekt med blime-dansen til NRK Super. Dansen er laget med tanke på barn og unge, og passer for alle som har lyst til å danse. Det finnes instruksjonsvideoer med to vanskelighetsnivå der man kan lære seg de enkleste trinnene først, og deretter hele dansen (og litt mer avanserte trinn) om man ønsker det.

Norsk Kulturskoleråd kommer til å spre dansen til alle landets kulturskoler. Gyldendal vil gjennom det digitale læreverket Salaby gjøre dansen tilgjengelig for alle skolebarn i Norge.

#blihjemmedansen er gjort i samarbeid med Dansens hus og Sparebankstiftelsen DNB.

#blihjemmedansen


Danser og koreograf: Trude Amalie Leirpoll

Medskapende dansere: Zezé Kolstad, Maria Terese Høgåsen Kittelsen, Jonathan Ibsen ,Katja Henriksen Schia, Helene Skogland, Carl Joseph Aquilizan, Jaden Healey, Catherine Michelet, Sidsel Elise Holck Huitfeldt, Sine Henrikke Holck Huitfeldt, Solveig Mathilde Lorentzen Arellano, Sverre Holden-Leira

Musikk: Michael Robinson – «Living Life»

Film og klipp: Fahil Anweri, Betong Film
Idé og konsept: Anne Holck Ekenes
Prosjektleder og koreograf: Pia Holden
Produsenter: Anders Rohlan Småhaug, Hilde Annette Aakre

Bursdagsdans

Yaniv Cohen er danser, koreograf, fotograf og førsteamanuensis i samtidsdans ved Kunsthøgskolen i Oslo. I koronatiden har han satt i gang et prosjekt der han i egenskap av dansepersonligheten Flekk kommer og danser bursdagsdans – helt gratis – utenfor vinduet til barn som fyller år.

Prosjektet startet med utgangspunkt i Oslo, men det jobbes nå for å finne Flekk’er rundt omkring i Norge slik at flere barn kan gledes med bursdagsdans på dagen sin. Dansere i bygd og by som ønsker å bidra kan ta kontakt via Facebooksiden BRAKKEDANS – dansemiljøet egen koronaside. Der er det også publisert videoer som viser hvor stor glede en bursdagsdans kan spre.

Flekk tar seg en pust i bakken mellom bursdagsdans for ulike barn i Oslo. Bildet er hentet fra www.dansenshus.com, fotograf: Morten Lauveng Jørgensen.

Bursdagsdansingen er et samarbeid mellom Yaniv Cohen og Dansens hus. Her kan du lese mer om prosjektet.

Lær deg første nivå av #blihjemmedansen etter annonsene!

Her kan du lære deg nivå en av #blihjemmedansen:

Annonser

Stikkord:
· · · · · · · · · · · ·