Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Hilde Hagerup blir professor ved Norsk barnebokinstitutt

KATEGORI

Litteratur,

SJANGER

Notis, Nyheter,

PUBLISERT

tirsdag 13. august 2019

Skal lede arbeidet med å bygge opp et masterprogram i barnelitterær skrivekunst.

↑ Hilde Hagerup. Foto: Privat

– Jeg gleder meg stort til å sette i gang arbeidet med masterstudiet sammen med flinke folk på instituttet. Ikke minst ser jeg fram til å være en hjelper og sparringspartner for andres forfatterskap, sier Hilde Hagerup i en melding på Norsk Barnebokinstitutts nettsider.

Hilde Hagerup er utnevnt til professor ved Norsk barnebokinstitutt, hvor hun skal jobbe med kunstnerisk utviklingsarbeid, undervise og lede det faglige arbeidet med masterutdanningen.

I fjor høst ble det klart at regjeringen gjennom statsbudsjettet la ti millioner på bordet for å styrke barne- og ungdomslitteraturen. Blant annet fikk Norsk barnebokinstitutt midler til å styrke forskningen og å utvikle et masterprogram i barnelitterær skrivekunst. I forbindelse med dette arbeidet er Hilde Hagerup ansatt som professor i skrivekunst.

– Vi er stolte over at hun nå er tilkjent professorkompetanse. Med henne som faglig leder er vi trygge på at den masterutdanningen som vi skal etablere blir faglig solid, oppdatert og relevant, til beste for den norske barne- og ungdomslitteraturen, sier direktør for Norsk barnebokinstitutt Kristin Ørjasæter.

Hilde Hagerup har skrevet barne- og ungdomsbøker i flere sjangere, i tillegg til bøker for voksne og tekster for scene og skjerm. Hun har vært ansatt som forfatter i undervisningsstilling ved Norsk barnebokinstitutt siden 2015, og har bidratt med sin kunnskap og erfaring til den forfatterutdanningen på lavere nivå, som instituttet har tilbudt siden 2006. I tillegg har hun jobbet med kurs og kompetanseformidling samt bidratt i instituttets forskning og kunstneriske utviklingsarbeid.

Hilde Hagerup. Foto: Privat

Annonser

Stikkord:
· ·