Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Høytlesning for de minste fra Litteraturhuset i Oslo

SJANGER

Anbefaling, Nyhet,

PUBLISERT

tirsdag 17. mars 2020

Hver dag klokka 11 tilbys en ny digital lesestund, med ferske illustrasjoner.

↑ Fra eventyret om «Bukkene Bruse». Illustrasjon: Camilla Kuhn.

Litteraturhuset i Oslo er en av kulturinstitusjonene som under viruskrisen eksperimenterer med digitale løsninger. Framover vil de produsere samtaler med utvalgte forfattere, spesialskrevne foredrag, lesestunder for barna, diktlesninger og andre kulturopplevelser, alt filmet hjemmefra og delt åpent på nett. Livestreamene lagres, slik at publikum kan oppleve dem når det passer – men kanskje er det ekstra hyggelig å være med når hendelsen pågår, og vite at andre sitter benket samtidig?

Den daglige lesestunden klokka 11 kan være interessant for mange Periskop-lesere. Til vanlig leser og forteller Hedda Lidija Romundstad bøker for barnehagebarn fra hele Oslo på Litteraturhusets barnerom. Nå som mange barn må holde seg hjemme, tilbys disse populære lesestundene rett hjem.

Idag 17. mars leste Hedda eventyrene om Bukkene Bruse og Pannekaka, med rykende ferske illustrasjoner av Camilla Kuhn. Opptaket er på ca et kvarter, og ligger på Litteraturhusets egen YouTube-kanal, der vi har sakset det nedenfor. For kommende lesestunder, følg med på Litteraturhusets egne nettsider.

Annonser

Stikkord:
· · · · · · · ·