Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Kloden skal kurse KHiO i scenekunst for barn

KATEGORI

Scenekunst,

SJANGER

Nyhet, Nyheter,

PUBLISERT

søndag 16. februar 2020

Hvordan spille teater for barn og unge? Kloden og Scenekunstbruket har laget en ny kursrekke for Kunsthøgskolen i Oslo.

↑ Kunsthøgskolen i Oslo. Verk: «This is it« av Gardar Eide Einarsson. Foto: Kjetil Helland / KHiO

Fra fjorårets oppsetning av «Jakten på nyresteinen» av og med Teaterhøgskolens andreårselever. Nå skal de lære mer om barn som publikum. Foto: Lucas Leonardo Ibanez-Fæhn

I fjor skrev Periskop at teaterstudenter ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) ikke får undervisning i å spille for barn.

Skuespillerstudentene vi snakket med, mente dette var uproblematisk, og viste til et allerede tettpakket treårig skuespillerstudium. Fungerende fagansvarlig for skuespillerutdanningen i fjor, Miriam Sogn, innrømte overfor Periskop at KHiO har for lite kompetanse på barneteater, men pekte samtidig på andreårselevenes årlige prosjekt med sommerteater i Frognerparken – der studentene får erfaring med både å lage og spille forestillinger for barn.

I samme sak var Tigerstadsteatret ved blant andre dramatiker og instruktør Toril Solvang sitert på at studentene fra KHiO «har ingen verktøy i møte med barnet som publikummer». Nå skal samme Toril Solvang være med på å kurse Teaterhøgskolens studenter i scenekunst for unge, melder Scenekunstbruket.

Kursrekken er et samarbeid mellom Kloden, Scenekunstbruket og KHiO. Gjennom våren og høsten skal studentene blant annet innom produsentrollen, strategier i arbeid med målgrupper og scenekunst for barn og ungdom i et historisk perspektiv, i tillegg til en innføring i samtidspraksiser i scenekunst for barn og unge.

Nevnte Toril Solvang bidrar til kursrekken sammen med regissør og skuespiller Hildur Kristinsdottir, samt Eirik Willyson og Kjell Moberg fra Kloden.

Toril Solvang. Foto: Tigerstadsteatret

Annonser

Stikkord:
· · · · · · · · · · ·