Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

– Det er nesten ikke til å tro

KATEGORI

Litteratur,

SJANGER

Postkort,

PUBLISERT

torsdag 17. oktober 2019

HVOR
Frankfurt

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande deler sine inntrykk og fra Frankfurt. Et matbilde er det også blitt plass til.

Foto: Trine Skei Grande

Jeg er på plass i Frankfurt, der Norge er gjesteland under den store bokmessa.

Messa er helt utrolig svær, og det er nesten ikke til å tro at i år får norske forlag, forfattere og andre bokfolk vist seg fram for hele Europa. Jeg både håper og tror at det vil bety at mange norske forfattere kan selge bøkene sine her i Tyskland, ikke minst til barn og unge. Allerede er det over 500 bøker som har blitt oversatt til tysk i forbindelse med bokmessa. Det er veldig mange!

Men ikke bare i det: i sammenheng med bokmessa er det også en masse kunstutstillinger, musikk og arkitektur fra Norge som også blir vist fram for et tysk publikum. Det betyr at masse norske kunstnere får møtt publikum her og kanskje får de noen nye fans.

Det er ikke bare her i Tyskland at vi feirer litteraturen i år: når vi bruker 30 millioner på bokmessa, har vi bestemt oss for å bruke det samme i Norge og ferie Bokåret 2019. Det betyr mer enn tusen arrangementer på bibliotekene rundt omkring i hele Norge – med forfatterbesøk, høytlesning og mye annet.

Jeg håper at noen av dere som leser Periskop har fått oppleve noen av de arrangementene!

 

Ingen fest uten matbilde. Foto: Trine Skei Grande

Annonser
Stikkord:
· · ·