Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Står livet stille? Lag din egen stillstandsrapport!

KATEGORI

TV og film,

SJANGER

Nyhet,

PUBLISERT

mandag 27. april 2020

Viken filmsenter inviterer til konkurranse om beste filmessay eller stemningsrapport fra koronakrisen. Se inspirasjonsbidraget til Egil Pedersen om trampoline og puslespill.

↑ Koronakatt som har kastet seg på puslespill-trenden. Foto: Stillbilde fra Egil Pedersens kortfilm «Corona, trampoline & puslespill».

Viken filmsenter inviterer til å sende inn visuelle stillstandsrapporter eller filmessays, med koronakrisen og karantene som tema. Alle innsendte bidrag vil fortløpende bli publisert på nettsidene deres og på sosiale medier. For å delta må filmen være tilgjengelig på YouTube eller Vimeo. I slutten av mai kåres to vinnere som hver får 10 000,- kroner. Juryen består av Kari Hesthammer og Dag Johan Haugerud. Her er oppgaven:

Lag en visuell stemningsrapport, eller et slags filmessay, som har noe med koronaperioden å gjøre. Det skal være en lavterskel produksjon. Gjør gjerne opptak med mobiltelefon. Formen er fri. Innholdet er fritt. Gjerne personlig. Lengde:  1 – 4 minutter.

Sirin Eide fra Viken filmsenter håper tiltaket «Stillstandsrapport» vil føre til større lekenhet i filmfortellerspråket. Foto: Nordic Women in Film.

Håper på lekenhet

Håpet er at konkurransen skal bidra til lavere tersket for å prøve seg fram innen filmmediet – både blant etablerte og ferske filmskapere. Sirin Eide fra Viken filmsenter forklarer:

– Som ansvarlig for bransjehevende tiltak i filmsenteret har jeg lenge ønsket en større lekenhet og eksperimentering med en mer personlig fortellerform. Korona-krisen kan være en spennende anledning, til å samle historisk dokumentasjon og samtidig invitere til forteller-eksperimentering. Jeg håper tiltaket kan bidra til å utvide filmfortellerspråket. Det hadde vært gøy!

Til inspirasjon ble deltakerne ved Viken filmsenters fortellerkunstprogram invitert til å lage sin egen variant.

– Tanken var at når disse proffene våget å leke og levere personlige filmer av lavterskel-kvalitet, ville andre komme etter, sier Eide.

Blant de profesjonelle bidragene fant vi følgende lille gullkorn: Egil Pedersens minidokumentar hvor to norske smågutter må forklare hvor mange som får hoppe samtidig på en trampoline i koronatiden. Og hva skjer når noen voksne i borettslaget mener at reglene ikke overholdes?

Her kan du se de øvrige bidragene og laste opp ditt eget.

Korona-krisen kan være en spennende anledning til å samle historisk dokumentasjon og invitere til forteller-eksperimentering.

Annonser
Stikkord:
· · · · · · · · · · ·