Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Sørlandets Kunstmuseum med digitalt Rondinone-verksted

KATEGORI

Digitalt, Visuell Kunst,

SJANGER

Anbefaling, Nyhet, Nyheter,

PUBLISERT

tirsdag 2. februar 2021

HVOR
Sørlandets Kunstmuseum

Rosiner, solsikkefrø og ståltråd – mer skal ikke til for å lage en spiselig skulptur inspirert av kunstneren Ugo Rondinone.

↑ Verkstedleder Vårin ved Sørlandets Kunstmuseum viser hvordan Ugo Rondinones skulptur «The Sunflower» kan lages hjemme - til glede for både barn og småfugler. Skjermdump fra verkstedvideo.

Den New York-baserte kunstneren Ugo Rondinones utstilling a wall. a door. a tree. a lightbulb. winter. vises ved Sørlandets Kunstmuseum (SKMU) frem til 11. april. Utstillingen er åpen i Kristiansand, men på grunn av smittevern blir det ikke familieverksteder i helgene. Derfor har SKMU laget et digitalt verksted, som til gjengjeld kan oppleves overalt.

Ansvarlig for barneverkstedene på museet, Vårin Christiansen Traaholt, har laget en instruksjonsvideo inspirert av verket The Sunflower. Rondinones originale skulptur er formet som et tre, og blant annet konstruert av harpiks, jord og solsikkefrø. Barneversjonen er mindre av størrelse, men forhåpentlig like hyggelig å oppleve – ihvertfall hvis man er en fugl.

 

Barneversjonen er like hyggelig å oppleve – ihvertfall hvis man er en fugl.

«The Sunflower» av Ugo Rondinone. Foto: Dannevig Foto / Sørlandets Kunstmuseum

Oppgaven til barna går ut på å lage et mindre tre av ståltråd, rosiner og solsikkefrø – de to siste forhåpentlig til glede for småfuglene i hagen. Tanken er at treet skal stå ute og fungere som fuglemater, og at barna kan fylle på med mat etter hvert som det tømmes. Verkstedet selger materialpakker, men dette er ikke nødvendig for å lage sitt eget skulptur-tre. Her kan du se hvordan.

Annonser

Stikkord:
· · · · · · · · ·